Hiç düşündünüzmü???
TARIM ZEHİRİ toprakta ne kadar süre kalabiliyor?
Tarım alanlarında kullanılan kimyasallar, Böceği, Kurdu, Solucanı kısacası Tarım alanlarında bulunan her canlıya zarar vermek için atılır!!!
Şirin olsun diye bunları Tarım İlaçları olarak adlandırıyoruz. Sanki tedavi amaçlı kullanılan bir ilaç gibi.
Bunlar ne yazık ki çiftcimiz tarafından bilinçsiz bir şekilde kullanılarak, 1ml atılacak yere 10ml veya 100ml atarak doğaya ve tüm canlılara ne kadar zarar verdiklerini düşünmezler. Sonradan olabilecek zararları düşünmezler .
Onlar için sadece önemli olan mahsule bir zarar gelmesin ve ucuz bol ürün alabilsin.
Peki bu konuda tek suçlu çiftciler mi?
Hayır.
Tüketici diyor ki, bana ucuz ürün getir gerisi beni ilgilendirmez.Yani çiftciyi yönlendirmek tüketicinin elinde. Arz talep olayı.
Çiftci zaten borçla bir şeyler yetiştirmeye çalışıyor ve de ürününün hakkını alamıyor.
GELELİM EN ÇOK KALINTILARIN NERELERDE OLDUĞUNA :
Ağacın köklerinde, Meyvesinde özellikle en çok kalıntı Kabuklarda. Bizim toplumda meyve kabuklarından sıklıkla Reçel yapılır, ya da sıcak bir ortama konularak odaya kokusunun yayılması sağlanır. Bizlerde reçelleri yiyerek yada odadaki güzel kokuyu alarak bünyemize bütün kimyasalları alırız.
Bazı ürünlerde tehlike daha fazla. Bunlar hemen hemen hasadı her gün yapılan Domates, Salatalık, Kabak, Bamya vb ürünler. Bunlara devamlı ilaç sıkılıp hemen ertesi gün hasadı yapılabilmektedir.
Artik günümüzde bu kimyasallar bol miktarda kullanılarak ilaç endüstrisine, nihayetinde de bu çarkın dönmesini isteyen kişilere daha cok kazanç sağlıyor. Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de aynı eller çalışıyor.
Hayvansal ürünlerde (et,süt,yumurta,yağ ürünleri)bu kalıntılar olabildiğince var. Ayrıca tarım ilaçları yarı buharlaşma özelliğine sahiptir. Bu nedenle atmosfere yayılır ve yağmurla birlikte her tarafa yayılır.
Bizlere düşen en büyük görev ilk insanoğlunun yaptığı doğal tarıma sahip çıkmaktır.
Tarım ilaçlarının topraktan 50 ila 60 yıl içerisinde ancak temizlenebildiğini düşünecek olursak konunun önemi sanırım daha iyi anlaşılacaktır.
#ZM
Yorum Gönder