158. Syriana

George Clooney'in 2005 senesinden ve baştan sona kadar dikkat isteyen ağır bir film.

17.dak : "Marokkodan Pakistana kadar olan bölüm Amerikalılar için tehlikeli bölüm" diyor karakter. Iran ile kültür bağı olduğunu ve sonunda Iranın kapitalist sisteme geçeceğinin sinyalini veriyor.

Libya Mısır Suriyedeki olaylara bakarsak, bu filmde oralarının daha 2005 senesinde destabilize edileceğinin sinyali verilmiş oluyor.

Söylemiştik. Filmlerdeki diyalogları iyi dinleyin, gizli mesajlar içeriyor gelecekle ilgili.

79.dak : Rüşvet bizim kazanmamızın sebebidir diyor karakter. Harvard üniversitesinde Amerika dışındaki ülkelerde yapılan ihaleleri ele geçirmek için hangi miktarda rüşvet verilmesi ve hangi miktardan hangi merciler sorumlu olduğunu ve 10milyon Doların üzerindeki ihalelerin kazanılması için Başbakanlara rüşvet verilmesi gerektiğini talebelere öğretiyorlar.

Verilen rakam ihale bedeli üzerinden hesap edilip en az %10dur. Bunları Üniversitelerde öğretiyorlar. Rüşvet ama kesinlikle haramdır.

Eğer ülkenizde rüşvet var ise ve bu artık normal karşılanıyor ise, zannetmeyinki Amerika veya Avrupa ülkelerinde rüşvet olayı yoktur. Oralarda daha sinsi ve ustaca, gizli bir şekilde yaptıklarından ve Medyanın orada rüşvetin üzerine gitmediginden dolayıdır.

İslamda rüşvet haram  kılar. İslam ülkelerine rüşveti getirenler müslüman değildirler.

İnaçlı bir insan haram yemez.

Bir siyasi kişinin ülkesinde yapılan ihalelerde toprakların dış güçlere satılması ile kendi zenginliğinin artmasının arasında nasıl bir bağlantı var düşündüren bir meseledir.

Neden bazı siyasetciler kazalara kurban gidiyor, bazılarını ise gizli bir el koruyor, bu filmde çok iyi belli oluyor.

Arap emirinin 2 oğlunun iki farklı karakterde olması bu dış güçler için bir firsat olup, onların çıkarlarına hizmet edecek olanı tercih edip ülkesi için çalışanı öldürmeleri Türkiye için çok iyi bir örnektir.

Bu elit tabaka önlerinde engel olacak herkesi ortadan kaldırmakta hiçbir sakınca görmüyorlar. İnsan hayatının onlar içşn hiçbir değeri yok. Sadece kendi hayatları ve kendi çıkarları önemli.

Türkiyede çıkarılan yasalar Türkiye topraklarının %30unu yabancılara satma hakkı tanıyor. Ve yasaya bu %30u gerekirse %60a kadar çıkarabilir diye ekleme yapılmıştır.

Büyük indirime hoş geldiniz. Kapanın elinde kalıyor misali.

Syriana. Seyredilmesi gereken filmlerden.
#FK

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.