Sağlık ve Gıdalar 2 : Hibrit Tohum

Hibrit tohum nedir ???

Aynı türe ait bitkinin genetik bakımdan kendisiyle yakın akraba olmayan bir başka bitki ile tozlanmasıyla elde edilir. Yani bitkilerde meyve ve sebzelerin geni degiştirilmiş melez, geri dönüşümsüz tek kullanımlık tohumlara verilen addır. Bu gibi tohumlardan üretilen bitkiler şifa amaçlı olmayacağı gibi bağışıklık sistemine hiç bir katkısı olmayan antidoksan mineral ve vitamin  içermemektedir. Buda  bugün hızla artan kanser ve diğer hastalıkları tetiklemektedir. Hibrit tohum ektiğiniz zaman  çıkan o üründen tohum alıp tekrar ekemessiniz. Geleneksel  yerli tohumlarda ise durum tam tersidir. Ektiginiz üründen hasat zamanı tohum alır ve onu tekrar ekersiniz. Bir devamlılık vardır. Hiç kimseye muhtaç değilsinizdir. Hibrit tohumda ise her sene yeni tohum almak zorundasınız. Bir anlamda tohum tekellerine bağımlı hale geliyorsunuz ve onların belirlediği ücreti ödemek zorundasınız. Bir anlamda köle haline getiriyorlar. Satarlarsa üretim yaparsınız satmazlar ise yapamazsınız. Genel olarak hibrid tohumlar günümüzde bir çok hastalığın sebebidir. Artık belli küresel güçler elllerimizdeki doğal tohumların Patentlerinide alarak tohum bankası oluşturuyorlar. Doğaya ait olan herşey ellerimizden alınıyor. Artık silahli savaşların yerini biyolojik savaşlar alıyor. Gelecekte tamamıyla biyolojik savaşlar ile insanlık yok edilmeye, ülkeler yok edilmeye başlanacak. Bu noktada ikinci aşama olan GDO'lu (genetiği degiştirilmiş organizmalar) Ürünler devreye sokuldu. Nedir GDO'lar kisaca bu konuyada değinelim.

GDO Nedir ???

Bitki, hayvan ve insanlardaki bazı genlerin çıkartılıp yerine diğer canlılardan bir takım genlerin aktarılması ile gerçekleşen bir müdahele sistemidir. Canlıların gen dizilimine müdahele ederek genlerin bir bölümünün değiştirilmesi veya o canlıda bulunmayan başka bir canlıya ait özelliğin yüklenmesi.
GDO bitkiden bitkiye, hayvandan hayvana yapılabildiği gibi, bitkiden hayvana, hayvandan bitkiye de uygulanabilmektedir. Bir nevi kes, kopyala, yapıştır, çoğalt işlemi.
GDO'lu mekanizmalarn ve hibrit tohumlların büyümesi, yetişmesi, meyve vermesi için kullanılan kimyasallar, ilaçlar, zehirler hem doğayı öldürüyor, hem ekolojik dengeyi bozuyor, hemde kanser, kısırlık, gelişim bozukluğu, sinir sistemi bozukluğuna yol açıyor. GDO'lu ve hibrid tohumla yetişen bütün bitkiler aynı hasta insanlara benziyor. İlaç vermediğiniz anda  yok olup gidiyor. İlaca bağımlı yaşıyorlar.

Şimdi burdaki bağlantıya dikkatinizi çekmek isterim :
GDO lu ürünü ektiğiniz zaman ilaç kullanmak  zorundasınız. Tüketici oda bu ürünü tükettiği için ilaç kullanmak zorunda çünki hasta oluyor. Fakat ilaç almak sadece ölümünüzü biraz geciktiriyor. GDO'lu tohumu üreten, tarım ilaçlarını üreten ve hasta olan insanlar için  gerekli olan ilaçları üretenler aynı firmalar. Buda  bu küresel sistem için yeni ilaçlar demek, hastalıkların paraya çevrilmesi demek, kalp krizleri, beyin kanamaları, her türlü kronik hastalık, obezite. Bütün bunların beslenme ve yaşam koşullarıyla direkt ilişkisi var. Günümüzde artık yemek yemiyoruz, ayak üstü GDO'lu yiyecekleri tüketiyoruz.
#ZM

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.