67. Societas Jesu - Jesuitler 1

Ortaçağda Vatikan, gücünü artırmak için, 10milyon insanı engizisyon mahkemelerinde işkence yaparak veya ateşte yakarak öldürmekten kaçınmadı. Çünki sözde kiliseye karşı gelenlerin malına el koyabiliyordu.
Martin Luther Vatikana karşı Reformation başlatıp Vatikana zarar vermeye başlayınca buna karşılık bir Gegenreformation başlatması gerekiyordu Vatikanın.

Vatikan ve Papa hiçbir zaman İsa as yolunda değildi. Onların dini Babilin dinidir. İncili değiştiren ve insanları putlara taptırtan Vatikanın kendisidir.

1534de 15.Auğustosda ispanyol asıllı İgnatius de Loyola Papa'nın izni ile Societas Jesu-Gesellschaft Jesu isimli Jesuits denen gizli örgütü kuruyor.

Kuruluş yeri Parisdeki Montmartre. Montmartre Jesuitlerin kilisesidir.

Zaten dünyaya kendi dinlerini, Babilin dinini zorla kabul ettirmeye çalışan Vatikanın ilk amacı, kendisini zayıflatmaya çalışan Protestanları kontrolü altına almak oluyor.

Bu yüzden Jesuitler kuruluyor. Martin Lutherin yaptığı devrimlere karşı bir karşıdevrim. Reformation'una karşı bir Gegenreformation.

Martin Luther İncili savunup İncilde ne yazıyorsa o diyordu. Vatikan ise Papaya tüm yetkiyi veriyordu.

Tüm devletlerde askeriyeden devlet teşkilatlarından, okullar ve eğitimden sosyal hayata kadar kendi adamlarını yerleştirip heryerin kontrolünü ele geçirmeyi amaçlamakta Vatikan.

Eğer Fethullah Gülen Vatikana gidip Papanın elini öpüyorsa anlayın kime hizmet ediyor ve ne kadar müslüman.

Türkiye bu Vatikanın hedeflerinin dışında değildir.

Bu konuyu yavaş yavaş işleyeceğiz tarihten örnekler getirerek.

İyi anlamamız gerekiyor kimler ne yapmak istediğini ve nerelere kadar girdiklerini.
#FK

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.