161. Mysteryschools-Gizem Okulları-Theosophie-Blavatsky

Bunların bizle ne ilgisi var ???

Önce Theosophie'yi tanıyalım :

Theosophie kelimesi yunancadan gelip "Tanrıların Bilgeliği" anlamına gelmektedir ya da "Tanrısal Bilgelik". İnsanın tanrılaşması.

Kurucusu Helena Petrowna Blavatsky.

Armanın yaratıcısıda kendisidir. Sembole iyice bakarsak, Hitlerin kullandığı gamalı haç bulunuyor. Gamalı haç ters dönen güneşdi.

Kendi kuyruğunu yiyen Ouroboro isimli yılan, Allaha ihtiyacı olmayan kendi kendine yeten anlamına gelmektedir.

Aynısı, kendi etini yavrularına yediren Pelikan sembolü ile eş anlamdadır.

Davud peygamberin denilen ama okült olan 6-köşeli yıldız, Hexagram, erkek ve kadının birleşmesi, insanın tanrılaşması, yer ve gök anlamına gelir.

Bu 6-köşeli yıldızın içinde bulunan üzerinde çember bulunan T-harfi Firavunların kullandığı Ankh sembolüdür ve Temmuzu ve onun güneş ile bağlantısını simgeler.

Sembolün altındaki yazının anlamı :

"Hiçbir din gerçeklerden üstün değildir" yazıyor.

Sembolün Kabbalist bir sembol olduğunu kesinlikle iddia edebiliriz.

Gerçek olan din sadece Allaha mahsus olan dindir.

Rus kökenli okultist Helena Petrowna Blavatsky tarafından kurulan Theosophische Gesellschaft'ın en önemli eserleri yine Balavatsky tarafından yazılan : Die Geheimlehre ve Isis entschleiert, adlı 2 kitabıdır.

Bu Kitapların Hitler tarafindan okunduğu itiraf edilmiştir.

Bu tür düşünceler sizlerin düşünceleri olmasada, tamamen Kurana ve Allaha karşı gelen, sizleri yok etmeyi kafalarına koymuş insanların kuruluşlarıdır.

Türkiyede bile bir süre kalmış olan Blavatsky Nepala kadar gidip orada bazı bilgiler edinmiştir. Arkasından geri dönüp Theosophische Gesellschaft'ı kuruyor.

Ezoterik deyip insanlarımızı Hindistana kadar gitmeye teşvik eden düşünceler ve kitaplar bu tür teşkilatlardan çıkmadır.

İslamın dışındaki dinlerde bir arayış içine giren insanlarımızın nasıl bir gaflete düştüğünü Kuran ayetinde açıklamaktadır..

Kuran Al-i Imran Sure3 Ayet85 : Kim İslâm'dan başka bir din ararsa ondan asla kabul edilmeyecek ve o ahirette de zarar edenlerden olacaktır.

Theosophische Gesellschaftlarda birer Gizem Okuludur.

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.