Sağlık ve Gıdalar 8 : Kıyamet Tohum Bankası

Daha öncece yazdığım gibi Kıyamet Tohum Bankasını anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle aradaki çelişkiye dikkatinizi çekmek istiyorum.

GDO'yu üreten ve elimizdeki yerli tohumları alıp patentliyen aynı örgütler.

NEDEN KIYAMET TOHUM BANKASI ???

Bugün Kıyamet Tohum Bankası olarak bilinen Tohum Bankasına Bill Gates on milyonlarca doları Rockefeller Vafkı, Monsanto, Norveç Hükümeti ,Sygenta Vakfi ve diğerleri ile birlikte yatırıyor.Svalbard takım adasının bir parçası olan Norveç Spitsbergen adasındaki projenin resmi adı : Svalbard Küresel  Tohum Deposu'dur.

Gelelim destekçilerinin kimler olduğuna :

-Norvec hükümeti
-Bill&Melinda Gates Vafkı

Dünyanın en büyük patentli, genetiği değiştirilmiş tohum ve ilgili Tarım kimyasallarının sahipleri :

-ABD tarım devleri Du Pont,
-Pioneer Hibrid: Sygenta Vakfi aracılığıyla Isviçre menşeli büyük GDO tohum ve Tarım Kimyasalları Şirketi

-Sygenta 1970 den bu yana 100 milyon dolarla gen devrimini başlatan bir kuruluş

-Rockefeller Vakfi : tarımsal değişim ile ideal genetik saflığı (üstün ırklığı) desteklemek için oluşturulan Rockefeller Vafkına bağlı CGIAR küresel şebekesi.

Ayrıca BM Gıda Tarım örgütü(FAO), Dünya Bankası.

Bu şirketler Gdo'lu tohumları tüm dünyaya yaymak için teşvik adı altında  ücretsiz olaral dağıtmaktadır .Buradaki amaçta tüm dünyadaki yerli tohumların tamamen yok edilmesidir.Küresel Tohum Bankasında  tüm dünyada üc milyona yakın olan yerli tohumları depolayıp bunların sadece kendilerinde olmasını sağlamak ve tüm dünyayı kendilerine muhtaç bırakmak. Sonuç olarak size tohum satarlarsa ekebilirsiniz, satmazlar ise aç kalırsınız. Geleceğin savaşları artık  tohum savaşları olacaktır.

Gıda zinciri üzerinde böylesi bir kontrol ve güç daha önce insanlık tarihinde görülmemiş bir olaydır.

Eğer bu sinsi genetik mühendisliği ürün tüm dünyada yaygınlaşırsa belki on, belki onbeş sene icinde tüm dünya çiftcileri (insanlar) Monsanto, Du Pont ya da Dow Kimyasallar gibi üç beş büyük şirketin kölesi haline gelecektir.

Svalbard Kıyamet Tohum Deposu resmen 2008 yılından itibaren faaliyete geçti. Donmuş bir dağın 130 metre altında inşa edilen depoda dünyanın her tarafından tahminen dört milyona yakın Tohum özel ambalajlarda saklanıyor ve bu şekilde bin yıl kadar bozulmadan kalabilecek şekilde muhafaza edilebiliyor.Her türlü nükleer patlamaya ve depreme dayanıklı olan bu Tohum Deposunun sözde kuruluş amacı gelecekte insanlığın başına gelebilecek felaketler nedeniyle yok olabilecek tohum çeşitliliğinin korunmasını sağlamak. Bizlere anlatılanlar bu şekilde sözde mantıklı geliyor ama, daha yazımın başında dediğim gibi neden bu çelişki GDO'lu ve Hibrit Tohumları üreten, yayılmasını sağlayan kişiler ile bu Kıyamet Tohum Bankasını  kuranlar aynı kişiler. Amaç dünyayı ele geçirmek. Size tohum verirlerse ekersiniz, vermez iseler üretemezsiniz. Tamamıyla ekonomik ve genetik bir savaş. Şöyle bir düşünün : bu dünya kurulurken her tohum doğada vardı, herkes ücretsiz bir şekilde kullanabiliyordu. Peki neden şimdi parayla almak zorundayız. Doğanın bize sunduğunu genetiğini değiştirerek, patentleyip bizleri kendilerine muhtaç bırakıyorlar. Özgürlüğümüz elimizden alınıyor. Tamamıyla genetik bir savaşın içindeyiz.
Yerli tohumlarımıza sahip çıkmak zorundayız.

Tohum = Özgürlüktür !!!!

Sizlere bu konu hakkında daha detaylı bilgi alabileceğiniz  bir kitap önermek istiyorum. Umarım piyasadan kaldırmamışlardır.

Yazar:William ENGDAHL
Kitap adı : Ölüm Tohumları / Kalıtımın Değiştirilmesinin Arkasındaki Karanlık Oyunlar
#ZM

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.