86. Monuments Men - Hazine Avcıları

29.dakika...George Clooney radyoda insanlara sesleniyor :

"İstersen tüm bir jenerasyonu ortadan kaldır, istersen evlerini yerle bir et, bir şekilde yeniden çıkarlar karşına. Ama insanların eserlerini yok edersen, tarihlerini yok edersen o zaman hiç varolmamış gibi olurlar. Havada uçuşan küller gibi."

Yok ediyorlar. Toplumların kültürlerini,tarihlerini kişiliklerini...herşeylerini ellerinden alıyorlar.

Irak - Bağdat müzesinin yağmalanışını hatırlayın. Birkaç serserinin yaptığı gibi gözüken olay organize edilmiş soygun ve yok edilişdi. Aynısını Suriyede yapıyorlar. Mısırda yapıyorlar. Hindistanda yapıyorlar. Heryerde her ülkede.
Önemli ve değerli bilgileri ve sanat eserlerini kaçırıyorlar ve geride kalanları, kütüphaneleri, devlet arşivlerini yakıp geriye, filmde dediği gibi, sadece kül kalmasını sağlıyorlar.

Tarihi değiştirip yok ederek insanları birer kopyaya benzetmeye çalışıyorlar.

Sizler yıllarca avrupalıyı modern zannedip avrupalıları taklit ettiniz ve ediyorsunuz. Kendi kültürünüzü ve tarihinize sahip çıkmadınız. Avrupalının bile bu tuzağın içinde olduğunu göremeden.

Kuran ama ne diyor :

Kuran Sure22 Ayet17 : 22:17 -Şüphesiz o iman edenler, yahudi olanlar, sabiîler (yıldıza tapanlar), hıristiyanlar, ateşe tapanlar ve (Allah'a) eş koşanlar (yok mu?) Allah, kıyamet günü bunların arasını şüphesiz ayıracaktır. Çünkü Allah her şeyi hakkıyla görüp bilendir.

Avrupalının dinini ellerinden aldılar. Bugün avrupalı inançlı insanlara hastaymış gibi bakıyor. Ailesini ve inancını kaybetmiş bir toplum ateizme esoteriğe inanmakta.
Avrupalı ama bir şekilde hissediyor. Geldiği noktanın aslında gelmek istediği nokta olmadığını. Ama sebebini bilmediğinden çözümü göremiyor.

Ve bugün Türk halkı islamı bir reform yapılması gereken hastalık olarak görüyor. Zamana ayak uyduramadağına inanıyor. Ve farkında değil dinin insanı esir olmaktan korumaya çalıştığını.

Sizlerin herşeyinizi ellerinizden alsalarda, sizleri hapis etselerde yinede esir değilsiniz. Ne zaman sizlerin inancınızı ellerinizden alırlarsa, ne zaman sizler onların dinini New Age'i gönüllü olarak kabul ederseniz işte o zaman esareti kabul etmişsiniz demektir.
#FK

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.