CODEX ALIMENTARİUS NEDİR ?
Latince "Gıda Kodu" anlamındadır.
Günümüzdeki anlamı Codex Alimentarius Komisyonu'nun onayından geçen bütün standartları ve üye ülkelerce derlenmiş tabloları kapsar. Codex sistemi, dünya ticaretinin geliştirilmesi açısından, ticaretin kolaylaştırılmasının ve uluslararası geçerliliği olan standartların harmonizasyonunun gerekliliğinin anlaşılması üzerine oluşturuldu.
CAC (Codex Alimentarius Commission), FAO ve WHO'nun yardımcı bir kuruluşudur. Programın amaçları :
1.anlam : bilmemiz istenenler
-tüketici sağlığını korumak,
-gıda ticaretinde uygulamaları doğru ve güvenli kılmak,
- Uluslararası alanda hükümetlerdışı (Non-Govermental) ve Milletlerarası kuruluşların üstlendikleri tüm gıda standart çalışmalarının koordinasyonunu sağlamak,
-ilgili kuruluşlarının yardımıyla oluşturulan standart taslaklarının hazırlanmasında öncelikleri belirlemek ve çalışmaları başlatmak,
-standartları, hükümetlerin kabulünden sonra bölgesel düzeyde veya dünya genelinde standartlar olarak bir Codex Kodunda toplamak.
2.anlam : bilmemiz istenmeyenler
Bioteknoloji adı altında ürünlerin genetik kodları değiştirilip tohumlar bir daha kullanılamaz hale getiriliyor. Yani bir daha tohum alamıyorsunuz. Bu şaibeli kurum güya tüketici sağlığını korumak ve uluslararası gıda standartlarını belirlemek amacına hizmet ediyor, ama kazın ayağı hiç de öyle değil. Adamların asıl amacı, GDO'lu toksit yani zehirli gıdaları bütün dünyaya yaymak, organik tarımı bitirmek ve vitamin haplarına, şifalı bitkilere inanılmaz kısıtlamalar getirip bunları reçeteli ilaç kapsamına sokmak suretiyle alternatif tıbbı da bitirmek.
Adamların amacı:
1. Yediğiniz GDO'lu, hormonlu, toksit gıdalarda olmayan vitamin ve mineralleri hap olarak alıp kanser ve diğer hastalıklardan korunma opsiyonunu yok etmek,
2. İlaç firmalarının zenginliğine zenginlik katmak.
Codex Alimentarius Komisyonu gıda ve tarımda uluslararası standartları belirliyor.
Codex Alimentarius maddelerinden birkaçına bakalım :
* Hiçbir bitki, vitamin, mineral ve doğal ürün hastalıktan korunma ya da tedavi amacıyla satılamaz.
* Vitamin-bitki ürünleri yiyecek olarak satılabilir, ancak komisyon tarafından belirlenen dozları aşmamak şartıyla.
* RDA'sız ürünler (krom, selenyum, bioflavonoidler, Co Q10) reçeteli ilaç kapsamına alınacak ve bunların reçetesiz satışı illegal hale getirilecek.
* Yeni vitamin ürünleri komisyon tarafından onaylanmadan piyasaya sürülemeyecek.
Bu kuralları ortaya atan komisyon 3 dev Alman ilaç firmasından oluşmakta: Hoechst, Bayer, ve BASF. Bu kurallar Almanya ve Norveç'te şu an yürürlükte. Almanya'da reçetesiz alınabilen en yüksek doz C vitamini şu anda 200mg. E vitamini tabletleri 45 mikrogramı, B1 vitamini tabletleri 2.4 miligramı aşamıyor. Daha yüksek doz için doktor reçetesi şart.
Bu Codex Alimentarius'un uyguladığı diğer bir konuda dünyada birçok ülke tarafından yasaklanan toksik tarım ilaçlarını yeniden piyasaya sürmek.
Vitaminlere, şifalı otlara her türlü kısıtlamayı getiren Codex Alimentarius, nedense GDO'ları, zehirli tarım ilaçlarını, hormonlu gıdaları, yiyeceklerde tarım ilacı kalıntılarını ve kanserojen katkı maddelerini serbest bırakıyor. Hayvan ürünlerinde veteriner ilacı kalıntıları, tarım ürünlerinde tarım ilacı kalıntıları şu kadar olabilir diye standartlar belirlemişler.
Zehirin standartı mı olur?
O zehir kalıntılarının, antibiyotiklerin, veteriner ilaçlarının hiçbirinin gıdalarda olmaması lazım ???
Codex Alimentarius yoluyla, gıda ve sağlık malzemelerine getirdikleri yasaklar, insanların bedenlerine neyi sokup sokmayacakları konusunda seçim yapmalarını bile engelliyor. Küçük çaplı tarım ve organik çiftçilik yapanların hayatı zorlaştırılıyor, A.B.D.’nde ham süt üreticilerine saldırıyorlar ve şirketler, genetiği ile oynanmış, zararlı kimyasallar içeren gıda zincirlerini empoze etmeye çalışıyorlar. Kontrol sistemi, alternatif hayat tarzının ayakta kalmasını istemiyor, çünkü onların istedikleri iyice robotsu bir bir insan ırkı.
#ZM
Yorum Gönder