135. Nakit Para ve Hindistan

Nakit para sizlerin özgürlüğünüzün temellerinden biridir.

Nakit paranız varsa istediğiniz yerde istediğinizi satın alabilirsiniz. Kimse ne yaptığınızı bilmez.
Nakit para yerine kredi kartları ile sürekli nerede olduğunuz ve ne satın aldığınızı görüyorlar. Yani sürekli denetim altındasınız. Nakit paranız yoksa bu kredi kartların merhametine kalmışsınız demektir. Sizleri istedikleri zaman sistemden dışarı atabilirler. Bağımlısınız.

Danimarka ve İsveç gibi ülkeler nakit parayı kaldırmakta büyük ilerlemeler kaydetti ve genelde nakit para ile ödeme yapamıyorsunuz artık.

Hindistanda 2010 senesinde HERKESE 12 haneli şahsi rakam verdiler. Hiçbir malı mülkü olmayan insanlar bile bu rakamı almaya zorlandılar. Bir Unique İdentification Number verildi. Hindistanda yaşayan herkese. Vatandaş olmasa bile.

Gelelim 10Kasımda Hindistanda gerçekleşen olaya :

11 Kasımda hükümet gece yarısından itibaren tüm 1000 ve 500 rupilerin piyasadan kalkacağını ve gece 12den sonra geçerliliği olmayacağını açıkladı.

Bakın. BİRDEN. HAZIRLIKSIZ. SÜRE TANIMADAN. 1GÜNDE !!!!!

1000 rupi bizim para birimimizle ortalama 70-80lira ediyor. İlginç olan Hindistandaki nakit paranın %80i bu 1000 ve 500rupilik paralar.

%80i !!!!!

Bu %80 birden değersiz olacağı açıklanıyor hükümet tarafından. Açıklandığı andan itibaren paranın bir değeri kalmadığı gibi, çünkü 4saat sonra geçerliği olmayan parayı artık kimse kabul etmemeye başladı. Bu yüzden Hindistanda 2haftalık bir süre boyunca ticaret hayatı durma noktasına geldi. Kimse ne birşey satın alabildi ve ne de satabildi. Hindistan dünyanın 2.ci kalabalık nüfusuna sahip. 1.5milyara yakın insan bu devletin kararından etkilendi.
Devlet bu kararından sonra yeni para kağıtlarını piyasa süreceğini açıkladı.

Bu paraları ama bankalardan alabilmek için herkes biometrik verilerini vermesi gerekiyordu.

Yani : 10 Parmağın izleri, yüzünüzün resmi ve 2  gözünüzün resimini.

İnsanları esir edecekler diyoruz. Yaptıkları herşey insanların Özgürlüğünü elinden almak için. Türkiyede ki siyasetciler sizler için çalıştığı hayali ile yaşamaya devam etsinler bize inanmayanlar. Kendi ailelerinin ve çocuklarını geleceğini düşüneceklerine siyasetcilerin peşinden koşmaya devam etsinler.

Söz konusu Özgürlüğümüz!!!

Bunun için herşeyi açıklamaya çalışıyoruz.

Amerikada Social Security Number, Almanyada Steueridentifikationsnummer. İsviçre, Avusturya,...her devlette yapıyorlar.

Bu numaralar doğan her bebeğe ömür boyu veriliyor.

Numaralanıyorsunuz. Kişi değil. Numarasınız artık. Bir eşya.

Bu verilen numara ama sizin o devletin vatandaşı olduğunuzu göstermiyor. Yani bu numaralar ile devlet hizmetlerinden faydalanamıyorsunuz.

Eğer devlet değilse peki kimin için insanlar numaralanıyor ???

Ne demiştik. Dünya bu bankacıların özel mülkü olma yolunda. İnsanlarla beraber.

Sizler onların şahsi malı olacaksınız.
#FK

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.