144. Deccal - Habil ve Kabil 8

Kabilin ırkını incelemeye devam :

Materyel dünyanın karanlıklarında, gerçek yüce ve kutsal zenginliklerinin farkında olmadan kayıp evlatlar olarak gezmek mecburiyetindeler. Ta ki Tapınağın kapısını bulana kadar. Orada Işığı sorup bulunca, Işığın çocukları olarak çekici sessiz kullanarak,yeni bir Tapınak inşa etmenin metodlarını öğrenip başka ülkelere seyahat etme hakkını kazanıyorlar. Başka bir deyimle Ruh cennetsel evinden ne kadar uzakta olduğunu anladığı zaman, babasından ayrı vaziyette "fakir, çıplak ve kör" olduğunu kavrayıp, mistik Tapınağın (mason locasının veya gül haç kardeşlerinin kapısını)kapısını çalıp ışığı sorunca ancak orada istediğini kendinin yeterli olduğunu ispat ettikten sonra Neophyte (yeni mason olana denir) KELİMEyi alıyor. Tüm kapıları açan açıl susam açıl kelimesi.

Ali Baba ve 40 Haramiler masalını herkes bilir.
Mağaranın içine girebilmek için sihirli kelimeyi söylemek gerekiyordu kapının açılması için. İçeride ama zenginlikler bekliyordu gireni.

Aynısı Mason locaları için geçerli olan bir kuraldır. Tapınağın içine girebilmek için önceden ona öğretilen kelimeyi söylemek mecburiyetinde ker mason.

Ve her kadamenin ayrı kelimesi var. Bu kelimeler İncil Eski Ahitten alınma kelimler. Bir Çırak Tapınağının kelimesi Bir Kalfa veya Usta Tapınağından farklı. Doğru kelime ancak kapıyı açtırabiliyor.

Kelimeyi alan Neophyte, içeride cennetsel arazilerde, ruhsal geziye çıkıp, bir üst seviyeye, Evrenin Ulu Mimarının direktifleri altında yükseliyor.
#FK

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.