Burda yerli tohumların ne denli önemli olduğunu belirtmek açısından, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger`in 1970 yılında söylediği şu söz bize günümüzde yaşananların bir tesadüf olmadığını çok güzel bir şekilde açıklıyor.
"EĞER PETROLÜ KONTROL EDERSENİZ ÜLKELERI , EĞER TOHUMU KONTROL EDERSENİZ İNSANLARI KONTROL EDERSİNİZ."
Tarih: 31.10.2006 Tohumculuk Yasası
Bence bu iktidarın Türk halkına vurduğu en büyük darbe, bu yasa ile Türk köylüsü kendi ürettiği tohum üzerindeki tüm haklarını kaybetti tamamıyla, GDO'lu ve Hibrit tohumlara muhtaç duruma düşürüldü. Yani kendi tohumunu ekmesi yasaklandı.
Eğer çiftçimiz F1-Hibrit ve GDO lu tohumu almayıp kendine ait yerel tohumu ekmeye ve satmaya kalkarsa ne olacak?
Yasanın 12. Maddesine göre ilk etapta 10 bin TL para cezası, tekrarı halinde ise 5 yıl faaliyetten men ve tohumlara bakanlıkça el konulacak. Eğer tohumların imhasına karar verilirse, Bakanlık imha edecek ancak masrafları çiftçi ödeyecek. Çiftçi borcunu ödeyemezse haciz ve hapis cezası ile cezalandırılacak" .
ARTIK KENDİMİZE ŞU SORUYU SORMANIN ZAMANI :
KİMLER NE İÇİN BU YEREL TOHUMLARIN YOK EDİLMESİNİ VE YERİNE HİBRİD VE GDO'lu TOHUMLARIN EKİLMESİNİ PLANLIYOR, AYRICA BURDAKI AMACLARI NE???
80'li yıllarda Amerikada tohumlara patent hakkı tanındı. Bir tohumda değişiklik yaratırsanız patent hakkı alabiliyorsunuz. Bunlarda tohumların genetiği ile oynayarak patent hakkını alıp, sizleri kendilerine bağımlı hale getiriyorlar. GDO ve Hibrit Tohumun ortaya çıkması böyle başladı.
Bugün Irak'ta ve Suriyede bulunmalarının en büyük sebeblerinden biride oradaki tohum çeşitlerini yok etmek. İşgalden önce Irak tohumlarını Ebu Gureyb tohum deposunda saklıyordu. Bu Coğrafyada binlerce yıldır tarım yapılıyordu ve günümüzdeki her türlü buğdayın tohumları burada gelişti. İşgal öncesi Irak Tarım Bakanlığı bu tohumların yedeklenmesi için Suriyedeki Tarım Araştırmaları Merkezine gönderdi ve şu an sırada Suriye var.
İşgal sonrası Monsanto burada GDO'lu tohumları yayarak orsdaki yerli tohumu bitirdi ve çiftciler ile antlaşma yaparak bir sonraki seneye tohumluk ayrılmasını yasakladı. Yapan kişiler hakkında maddi cezalar uyguluyacaklarını madde olarak koydu.
Bu sadece Irak'ta olan bir olay değil. Hemen hemen dünyanın her yerinde yerli tohumları iktidari satın alarak yasaklıyorlar. Bir örnekte Hindistan da yerli tohumları tamamen yok olan çiftciler tefecilerden borç alarak ya da Monsanto'ya borçlanarak GDO'lu tohum alıp iflas ettiklerinde ya intihar ettiler yada organlarını satarak borçlarını ödemeye kalktılar.
Yani kısacası insanlığı kendilerine bağımlı hale getirdiler.Tamamen köleleştirmenin temelleri atıldı. Ellerinizdeki yerli tohumlarıda alarak kendilerine ait özel tohum bankasında saklıyorlar.
Bir sonraki yazımızda bu tohum bankasını ve arkasındaki güçleri anlatmaya çalışacağız.
#ZM
Yorum Gönder