94. Yahudi Gizemi KABBALA

Kuran Neml Sure27 Ayet1 : Bunlar, Kur´an´ın ve apaçık olan Kitabın ayetleridir

Ne diyor???

APAÇIK !!!!!

Gizem nedir? ??

GİZLİ !!!!!

KABBALA dine ve dinlere gizemli bakış şeklidir.

Kabbala Babilden çıkmadır. Yahudilerin Babildeki esaret zamanında ortaya çıkmıştır.

İnançlı yahudiler Kabbalayı reddetmekteler.

Babilden çoğu yahudilerin kullandığı Babil Tevratıda çıkmaktadır. Bu ama kendi elleri ile yazdıklarıdır. 2500 sayfadan oluşur ve insanları sınıflara ayıran satırlar mevcutdur.

Kabbala diğer Mysteryschools'lar gibi bir gizem okuludur. Bilgileri aynı masonlar gibi inisasyon şeklinde veriyorlar.

Kabbala sadece sözlü verilir.

Yani yahudi mistisizmidir. Aynı islamdaki sufilik gibi. Kabbalanın eski olması sufiliğinde Kabbalanın etkisi altında geliştiğini gösteriyor.

Sefirot ağacı hayat ağacı dedikleri 10 basamak üzerinden insanın kendini geliştirip tanrılaştırmasıdır. Kelter'dan Malkut'a giden yolda insan kendisini geliştirir.

Masonluğu iyi inceleyen Kabbalanın masonluğun içine tüm kendi sembollerini sokup hakimiyeti ele geçirdiğini fark eder.

Madonna gibi sanatçıların Kabbalist olduklarını açıklamaları sadece insanları gerçek Kabbalayı göstermeden Kabbalaya kazandırmayı amaçlar.

Numerologi kabbalanın bir parçasıdır.

Sıradan insanlar, Profan dedikleri, yani koyunlar bu tür yalanlara inanıp birşeyler öğrenebileceğini zannetmekte. Bilmiyorlar gizem okullarındaki bilgiler gizem okulların içinde kalır. Bilgiler sadece aydınlanmış kişilerde mevcuttur.

Yani Profanlar sadece Ekzoterik tarafını görür medyada.

Esoterik bilgilere ulaşma şansları yoktur.

Sizlere zamanla bu Mysteryschoolları tanıtmaya çalışmamız aydınlık kişilerden farklı olmayıp karanlıktaki dünyanın karanlık yüzünü aydınlığa çıkarmak içindir.

Bu yüzden aradığınız sorulara cevabı her zaman Kuranda bulacaksınız.

Kurandaki ayeti iyi okuyup iyi anladığımız zaman Kabbalanın sadece insanları etkileme sanatı olduğunu anlarız.  Bunun cevabı zaten aşağıdaki ayette yazmaktadır :

Kuran Bakara Sure2 Ayet102 : Süleyman’ın hükümranlığı hakkında şeytanların (ve şeytan tıynetli insanların) uydurdukları yalanların ardına düştüler. Oysa Süleyman (büyü yaparak) küfre girmedi. Fakat şeytanlar, insanlara sihri ve (özellikle de) Babil’deki Hârût ve Mârût adlı iki meleğe ilham edilen (sihr)i öğretmek suretiyle küfre girdiler. Hâlbuki o iki melek, “Biz ancak imtihan için gönderilmiş birer meleğiz. (Sihri caiz görüp de) sakın küfre girme” demedikçe, kimseye (sihir) öğretmiyorlardı. Böylece (insanlar) onlardan kişi ile karısını birbirinden ayıracakları sihri öğreniyorlardı. Hâlbuki onlar, Allah’ın izni olmadıkça o sihirle hiç kimseye zarar veremezlerdi. (Onlar böyle yaparak) kendilerine zarar veren, fayda getirmeyen şeyleri öğreniyorlardı. Andolsun, onu satın alanın ahirette bir nasibi olmadığını biliyorlardı. Kendilerini karşılığında sattıkları şey ne kötüdür! Keşke bilselerdi!

#FK

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.