60. Ateşin Rahipleri

İnsanoğlunun ateşe tapması nasıl, ne zaman ve nerede başladı bugün kimse artık bilemez. Ancak tahmin edilir.

Bilgilerin önemini herkes bilir. Başkasından fazla bilgiye sahip olanlar her zaman diğerlerinden üstündür.

Ateşe tapma insanoğlunun başlangıçlarda gökyüzündeki tek sıcaklık veren cisimin güneş olduğunu gördükten sonra Güneşe tapma yani Güneşi tanrı yerine koyma o zamanları başlamış olabilir. Güneşin ateş ile bağlantılı olması da bir yerde insanların içinde de bir ateşin yandığını zannetmeleri ile ilgili.

Ateşin rahipleri dediklerimiz ise ateşi kontrol etmeyi, yanmasını sağlamayı öğrenip, bu bilgiyi diğer insanlar ile paylaşmamalarına dayanır. Onlar ateşi kontrol etmeye başladıktan sonra insanları kontrol altına almaya başlıyorlar ve kendilerini diğer insanlardan üstün görüyorlar.

İlk ateşi elde etmeleri ise bir Yıldırımın bir ağaca çarparak ağacı alevlendirmesinden olmuş olabilir. Tabii ki bunlar varsayım. Ama gerçek şu ki bu Ateşin Rahipleri ateşi bir dine çevirip insanları ateşe taptırmaya başlatmalarıdır. Tabii ki, ateşi kontrol eden ritüeller ile, insanları yönlendirip kendi çıkarları için kullanmayı ve bu tekniği zamanla geliştirmeyi bilmişler.

Yıldırımın gökten düşmesini cennetten kovulup dünyaya düşen İblis ile bağlantılamışlar. Yani gerçek dini Allaha olan inancı değiştirip insanları ya İblise taptırmışlar ve taptırıyorlar, ya da dinlerin içine kendi riüellerini yerleştirmişler. Son yazımızda yazmıştık. Ateş ile ilgili tüm gelenekler ve ritüeller Babilden çıkma ve şeytana taptırmaktan başka birşey değildir.

Kralların kafalarına taktıkları taç güneşi temsil eder. Ve Krallar veya Kraliçeler bunun bir güneş sembolü olduğunu bilir.

Tanrılarının kafasına taçlar yerleştirip ellerine ya bir meşale Semiramisde olduğu gibi, ya Şimşek Zeus da olduğu gibi ya da İskoçya Kalesindeki büstteki Lusiferin elindeki Kılıcı yerleştirmişler. Kralların kafasındaki taçın uçları güneşi temsil ederken Lusiferin büstünde güneşin kendisini görüyoruz. Aynı güneş sembolü kutsallaştırdıkları insanların kafasının arkasında bulunmaktadır. Ateşi kutsallaştıranlardır dünyayı yönetenler. Onların dini budur. Amaç insanoğlunu dinlerden uzaklaştırıp kendi dinlerini uygulamaya sokmaktır.
Eğer sizin inancınızda ateş ile ilgili gelenekler var ise ve din adamlarınız bunu savunuyorsa bilin ki onlar da Ateşin Rahipleridir.

Gerçek inanca göre ateşe inananlar elbette inandıkları şeyin içinde bulacaklar kendilerini :

Cehennemin ateşinin içinde.
#FK

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.