55. The Last Samurai

Bu savaşı neden kaybediyoruz ???
7.000.000.000 ( 7milyar ) insan bir avuç şeytanın yolunda giden insana yenik düşmüş vaziyette. Her toplumu Allah yarattı ve her toplum için bir yol belirledi. Hiçbir toplumuda yolundan çıkmadığı müddetçe cezalandırmadı.
Gelelim The Last Samurai filmine :
Filmin sonuna doğru Tom Cruise Japon kralının önünde eğiliyor. Japon kralı ayağa kalkıyor ve söyledikleri sözler :
"Ben güçlü, modern ve birleşmiş bir Japonya hayal ediyordum. Şimdi bizim modern kıyafetlerimiz, tren yollarımız ve modern silahlarımız var. Ama bizim unutmamamız gereken :
BIZ KİMİZ VE NERDEN GELİYORUZ !!!"
Bunları neden söylüyor ???
Çünki dışarıdan, kendi toplumundan, kendi kültüründen olmayan birilerine ülkenin kapılarını açıp, onların anlattıklarına inanıp, onların tuzağına düşüp, kendi halkının o örümcek ağının içine düşmesini görmedi ve engelliyemedi. Neden??? Çünki kendi halkını değil, sadece bir gurup insanın geleceğini düşünerek vatanına faydalı olabileceğini zannetti.
Ve bu hataya bütün devletler düştü veya zorla düşürttürüldü.
Evet. Biz kimiz ve nereden geliyoruz ???
Ve bugün sormamız gereken daha önemli soru :
NEREYE GİDİYORUZ ???
Aynı Japonyada olduğu gibi Modern bir Türkiye yaratma adı altında, Türk toplumunu radikal bir değişikliğe soktular. Bunu yapan şahısın adı artık önemli değil. Ne dedik? Arkasında yatan sistem önemli. Hep aynı taktik ve politika ile devletlerin içine bir hastalık mikrobu gibi sızmayı başardılar.
Nasıl yaptılar ???
Kendi çıkarı için anasını bile satabilecek insanlara vaatlerde bulunup, onların ülkelerinde önemli mevkiileri ele geçirmelerini sağladılar. Ve bu mevkiiler sayesinde önlerinde olan veya olabilecek olan bütün engelleri ortadan kaldırdılar. Kendisini ve vatanını satmayan, karakter sahibi insanlarıda ortadan kaldırdılar. Kaza, intihar, hastalık süsü vererek öldürdüler. Dünyanın hiçbir yerinde veya mevkiisinde artık vatanını ve vatandaşını düşünen bir insan aramayın. Yok öyle bir insan. Tabiiki mevkii sahibi insanlar size hayal ürünlerini satmaya devam edeceklerki siz uyumaya devam edesiniz. Eğer yeni bir parti kurup bu negativ güçlerle mücaadele edip bu savaşı kazanabileceğizi zannediyorsanız, aldanıyorsunuz!!!
Önce, kimle mücadele ediyorsunuz onu öğrenin. O zaman başka insanlara sizin gibi olmadıklarından dolayı bağırıp hakaret etmeyi bırakırsınız. Biz vücuttan bu mikrobu bu şekilde çıkarıp ülkemize huzur getiremeyiz.
The Last Samurai filmi kültürlerin nasıl yok edildiğinin çok iyi bir örneğidir.
Sonunda tek kültür kalacaktır ;
Kültürsüz ve renksiz bir dünya.
#FK


Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.