42. Mason Piramiti

Resimde görülen Mason Piramitidir. Burada Masonluğun nasıl organize olduğunu ve her seviyenin isimlerini okuyabiliriz. Bir bakalım nasıl organize olmuşlar.

Piramit merdiven şeklinde olup, her basamak bir secitesir. Ve her seviyenin bir isimi vardır. Basmakta yükselen herkes belirli ritüellerden geçer. Her ritüell İncil eski ahitte olan hikayeler ile ilgilidir. Bu ritüellerde şifreleri verilir.

İlk e basamak Mavi Localar dediğimiz Hür Mason Teşkilarının basamaklarıdır. Bu Mavi Localarda başka basamak bulunmaz. İlk yazılarımızda yazdığımız gibi
1.Çırak
2. Kalfa
3. Usta seviyesidir.

Bu Mavi Localara kendiniz müracat edebilirsiniz. Alınmak ayrı bir konu. Ama 4.basamaktan itibaren Mavi Locanın yerini sol tarafta İskoç Riti dedikleri Masonik Sistem, sağ tarafta  York Riti alır. Çoğunluk sol taraftan İskoç Ritinden devam eder yoluna.

Bu 4.seviyeye çıkmaya siz karar veremezsiniz. Sizi seçerler. Bazı masonlar ömür boyu 3.seviyenin üstüne çıkamaz.

İskoç Riti 33.dereceye kadar yükselir.

32.dereceye kadar ritüeller üzerinden çıkılır. Bu seviyede artık Ulu Evrenin Mimarının adının Lusifer olduğunu öğrenirler.

33.dereceye yükseltilir.

Neden Masonluğun en üst derecesi sadece 33 derece???

Çünki 33.derece Güneşin gökyüzünde yükseldiği en üst noktadaki derecedir.

Ve hiçkimse Güneşin üstünde olamaz.

York derecesi daha çok dini yöneticilerin tarafı olup 11 derecedir. Burada bulunan Malta Şövalyelerini ileride sizlere tanıtacağız.

Merdivenin altı Royal Arch. Kraliyet Kemeri. Onlarında bu masonik sistem içinde olduğu görebiliyoruz.

Sağ taraftaki büyük G harfinin anlamı Gnostik. Bilgi demek.

Sol tarafta bulunan bina bulutlara ulaşmakta. Bu da mason halısında görülen merdiven ile aynı anlamı taşımaktadır. İnsanın tanrılaşması.

33.derecede Tapınak Şövalyesi görülmekte.
#FK

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.