38. Asterix ve Druidler 1.Bölüm

Druid kelimesini ilk önce nerede duydunuz veya okudunuz???

Asterix' de !!!!!!

Evet. Asterix ve Obelixin hikayesi Druidlerin hikayesi. Bu çizgi romanda işlenen konu gerçekten Druidlerin yaşadığı hikaye.

Druidler eskilerde yüksek kültüre sahiplermiş. Romalı yazarlar bile onlar hakkında hayranlıkla yazarlarmış. Druidler, Rahip Hakim Doktor Astrologlarmış. Elit tabakanın çocukları Druidlerde eğitim almak için can atarlarmış. Eğitim süreci 20seneye kadar çıkıp bilgiler sadece sözlü aktarılırmış. Barış zamanında toplumun kontrolü onların elindeymiş. Zamanla Avrupanın Germania bölgelerinde toplum içinde kaynaşmışlar. Sadece Gallien'de Fransanın Bretagne bölgesinde ve Britanya adalarında varlıklarını sürdürmeye devam ediyorlar.

Aynı Asterix romanında olduğu gibi en büyük mücadeleyi Romaya karşı vermişler. Bu yüzden Roma onların gizli olan spiritüel yöneticilerini takip edip ortadan kaldırmış. Çok azı İskoçya ve İrlanda civarındaki manastırlara kurtarabilmiş kendini. Orada kültürlerini kabul ettirmişler. Özellikle Troubadoure'lar kültürlerini korumuşlar. Troubadix Druidlerin gerçekte kültürlerinin bir parçası.
İngiltere adalarında Wales eyaletinde Druid gelenekleri devam ettirilmiş. Druid tarikatı Barde dedikleri Şair ve Şarkıcılardan, Druidler dediğimiz Rahiplerden ve Ovaten denilen Kahinlerden oluşuyor.
1781 senesinde  İngilterede birkaç erkek karar verip  Druidleri örnek alarak isimlerini seçip tarikatı kuruyorlar. Druidlerin inanç ve tanrı anlayışını almıyorlar tarikatlarının felsefesine. Aldıkları insanın inançsız kendisini yüceltme anlayışı.Bu anlayış masonların hayat felsefesi ile aynı düşüyor.
28. Kasım 1781 A.O.D. Ancient Order of Druids isimli tarikat Londranın Poland Street de bulunan bir tavernada kuruluyor.
Kurdukları tarikat Mason Localarının kardeşlik anlayışı idi.
Kısa sürede bu Tarikatlar çoğaldı ve 1833 senesinde 53 Loca birleşip Birleşik Eski Druidler Tarikatını kurdular.

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.