5. İslam ve Sosyal Medya

Güzel şeyler görmek ve öğrenmek ister insan. Bilgilenmek ister. Merak eder olup biteni.

Sosyal Medya, FB Whatsapp Twitter vs. gibi sayfalar sayesinde insanlar tarihte görülmemiş imkanlara kavuştu. Yıllardır göremediği akrabalarına ve arkadaşlarına kavuştu. Mektup yazma derdinden kurtuldu. Bilgileri aktarmak saniye bile sürmüyor.
Teknoloji ilerledikçe imkanlarda çoğalıyor. Yazının yerini resimler, resimlerin yerini sesli ve görüntülü görüşmeler aldı.

Bilgiler ama insanoğluna fayda sağladığı gibi ters tepki de yaptı.

Az bir kesim bilgileri kendini geliştirmek için kullanmış olsada, iyi gözlemleyenler Sosyal Medyanın içine sokulan yalanlar ve şiddet sayesinde artık büyük bir kesim kana susamış oldu.

İslamın yolunda olduğunu zannedenler aldıkları yalan bilgilere alışıp insanların öldürülüp bu görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasından artık mutlu oluyorlar, seviniyorlar.  Hatta bu tarz görüntülerin bağımlısı oldular.

Hergün yeni şiddet haberleri ve görüntüleri beklentisi içindeler.

Müslüman müslümanı öldürüyor. Ve seviniyorlar. Şiddet hayatlarının bir parçası olmuş kalblerine kin ve nefret yerleşmiş.

Kuranı anlamamışlar. Bir dini grubun üyesi olmakla müslüman olduğunu zannedip, islamın patentinin sadece kendilerinde olduğunu zannetmekteler. Öldürülmelerini istedikleri insanlar ise kendileri gibi müslümanlar.

Kendileri ile aynı grupta olmayan müslümanlar!!!

Oysa Kuran ne diyor???

Kuran Nisa Sure4 Ayet92 : Hata dışında bir mümin, diğer bir mümini öldüremez.

Sosyal Medya bu yüzden faydadan çok zarar içermekte.
Yalanlar bir mikrop gibidir. Girdiği yerde çoğalır ve sonunda bedenin ölmesine sebep olur.

Nasıl müslüman olduğunu zanneden bir insan başka bir müslümanın öldürülmesini isteyebilir, eğer ki kalbi kin ve nefret ile körleşmemiş ise.

İşte.  Sosyal Medya bunu çok iyi yaptı.
Ve kimse farkında olmadı.

Kirlenmiş düşünceleri temizlemek kirletmekten daha zordur.
#FK

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.