53. Zarathustra ve Buddha

Sembolizmin önemini anladıkça dünyada olup biteni daha iyi anlayacaksınız diye söz vermiştik ve aynı anda neden islam sembolleri ve peygamberleri resimlemeyi yasakladığını daha iyi kavrayacaksınız.
Sembolleri anladıkça din adı verdikleri değişik inançların gerçekte sadece Allaha ait olan din ile alakalı olmadığını fark edeceksiniz.
Babilden çıkma güç dünyanın her köşesine kendi inançlarını toplumlara gizli bir şekilde sokmuşlar.
Zarathustra ile Buddhanın hayat hikayelerini karşılaştırınca çok büyük bir paralellik göze çarpıyor.
Resimlerine bakınca ikisininde kafalarının arkasında güneş sembolünü görüyoruz. Güneş ama neyi temsil ediyordu ????
İblisi ve onun insanoğluna verdiği bilgeliği zekayı !!!
Bu güneş sembolü ama kutsal dedikleri bizde ermiş dediğimiz kişilerin kafasının arkasında var.
Her ikiside, Zarathustra ve Buddha, sağ eli ile gökyüzüne işaret etmekteler. Aynı Baphomet gibi.
Gökte nasılsa yerde de aynı !!!
Gelelim Zarathustranın hayatına !!!
Genç yaşlarda yalnızlığı arayan Zarathustra dağların sessizliğinde 10 sene boyunca bir mağarada yaşıyor. Burada derin meditasyona geçen Zarathustra sanki bir Kartal tarafından alınıp Bilgeliğin sahibi olan Ahura Mazdanın karşısında buluyor kendisini. Burada yüksek evrene bakma şansını buluyor. Bu olaydan sonra Magie isimli toplumun dinini değiştiriyor.
İnanç merkezini ateş yaparak !!!
Kutsal ateşleri budur. Aslında Magie isimli toplumda bulunan Zarathustra nın yeni dininin kökeni aslında buradan gelmektedir.Zarathustra' nın değerleri Kabbala ile parallellik taşımaktadır.
Zarathustra felsefesinde, esoterik anlamda, insan evrimler geçirerek Tanrıları olan Ahura Mazda ile bütünleşmeye çalışır. Bir anlamda masonik olan insanoğlunun tanrılaşması.
Ama ateşi kutsal sayan ve çocuklarına öküz idrarını dini rituel adı altında içirten din ne derecede Allahın dini olabilir iyi düşünün!!!
Buddhaya bakarsak, o da yaşadığı zengin hayatdan kaçıp gerçekleri bulmaya çalışıyor.6sene arayıştan sonra sonunda bir ağacın altında derin meditasyona başlıyor. Burada en üst seviye olan Nirvanaya erişiyor.
Gerçek adı Siddharta Gautama olan Buddha kelimesi insanoğlunun en yüksek zirveye ve bilgeliğe kendi gücü ile erişmiş kişiye veriliyor Budhizimde.
Bu bize neyi hatırlatıyor ???
Masonlukta insanların sonunda kendisininde bir tanrı olabileceği bilgisi !!!
Buddhalar ama sadece uzun dönemlerden sonra dünyaya geldiği için bir dahaki Buddha MAİTREYA olacaktır yani KURTARICI.
Bu da şiilikte olan Mehdi hikayesi ile paralelldir.
Dünyayı ele geçirmeye çalışan Babilcilerin hedefi olan, dünyanın başına bir dini ve siyasi lider getirme planı ile aynıdır.
Kuran ne diyor ama Muhammed son peygamber !!!
Ve Kuran başka ne diyordu ??Allahdan başkasına kulluk etme...!!!
Nirvanaya yükseldiğini iddia eden Siddhartaya yani Buddhaya tapan Buddhistler sizce Allaha mı yoksa bir insanamı kulluk ediyor ???
İslamı batıl zannedip Hindistanda başka bir din arayışına giren insanlarımız Hindistanda 2.000.000 çeşit din olduğunun bilincindeler mi acaba ???
Hergün bir dini aeaştırsa mesela 2milyon din için 5479 yıla ihtiyacı var hepsini incelemeye.
Oysa Kuran ne diyor ???
Kuran Ali İmran Sure3 Ayet85 : Kim İslâm´dan başka bir din ararsa ondan asla kabul edilmeyecek ve o ahirette de zarar edenlerden olacaktır.
#FK



Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.