23. Neden Altın Buzağı?

Kuran Bakara Sure2 Ayet51 : Hani bir zamanlar Musa'ya kırk gecelik vaad verdik de sonra siz onun arkasından buzağıyı put edindiniz ve o halinizle zalimler idiniz.

Kuran Araf Sure7 Ayet148 : Musa'nın arkasından kavmi, tutmuş süs takılarından böğüren bir buzağı heykeli edinmişlerdi. O buzağının kendilerine bir söz söylemediğini ve bir yol gösteremediğini görmemişler miydi? Fakat yine de onu tanrı edindiler ve zalimlerden oldular.

Kuran Taha Sure20 Ayet88 : Nihayet Sâmirî onlara böğüren bir buzağı heykeli ortaya çıkardı. Bunun üzerine Sâmirî ve adamları: "İşte sizin de, Musa'nın da ilâhı budur, ama o unuttu" dediler.

Kuranda geçen altın buzağı, Samiri tarafından toplanan insanların tüm altınları ile yapılıyor.
Burada akla 2 tane soru geliyor.

1. Neden bir buzağı ?

2. Samiri kimdir ve nereden aklına altından bir buzağı yapma fikri geliyor?

önce şunu açıklayalım :

Samiri Musa peygamberin gidişini fırsat bilip insanların elindeki bütün altınları toplayıp o altınları tapılacak bir heykel haline getiriyor. Bu sayede insanların kontrolü kendisine geçiyor. Buzağıyı yapan ve onu himayesi altına alan Samirinin kendisidir. Samiri hem insanların elindeki altınların sahibi oluyor hemde insanları kontrolü altına alıyor.

Eğer Samiri sıradan bir insan olmuş olsaydı, Musa peygamberin sözlerinin etkisi altında kalıp, Allahın yoluna girmesi gerekiyordu. Ama Allaha inanmamakta direniyor ve gücünü tüm insanları doğru yoldan çıkarmak için kullanıyor.
Samirinin baştan beri putlara tapan birisi olması ve bilgilerinin kökeninin Babil olma ihtimali çok yüksek.Yani Samiri localardan geçmiş aydınlanmış bir masondur.

Putlar gördüğünüz gibi sadece birer heykel veya sembol değildir. Arkasındaki anlamı sadece  Ateşin Rahipleri bilmekte.

Herşeylerinin Güneşin ve Gezegenlerin hareketi ile bağlantılı olduğundan her Devrin ve Çağın ayrı bir önemi var.
Bugün bulunduğumuz dönemde Balık burcu devri çağındayız. Balık burcundan önce Koç burcu dönemi vardı. Bu dönemler 1 aylik dönem olmayıp 2000-2500 senelik bir zamanı kapsamaktadır. Sembollerin sürekli güneşi ve gezegenleri işaret etmesine bakarsak neticede ortaya Samirininde Mysteryschoollardan çıkma biri olduğu ve yaşadıkları dönemin Boğa burcu devri çağı olduğunu görüyoruz. Yani gökyüzündeki Yıldızların konumuna işaret ediyor ve Musa peygamberin yaşadığı zamana bakarsak o dönemin Boğa burcu devri olduğunu fark edeceğiz.

Buzağıya tapma aslında gökyüzüne işarettir.

İnsanlarin ilk taptığı Güneşti. Çünki insanları karanlıktan koruyan, ısı ve hayat veren olarak bakıyorlardı. Bu yüzden rahiplerin insanları gökyüzündeki cisimlere taptırmak zor olmadı.
Bugün bulunduğumuz Balık burcu dönemi ise son yıllarını yaşamaktadır. Gelecek olan yeni dönem Kova burcunun devri çağıdır. Ve bu da çok büyük değişikliklerin olacağına işarettir. Kova burcu devrinin başlaması ile insanoğlu bambaşka bir dünya ile karşı karşıya kalacaktır.

Anlıyacağınız hayvan değil aslında taptıkları.

Taptıkları o zaman Boğa burcudur. Yahudileri bu Ateşin Rahipleri kandırıp Allahın yolundan çıkardıklarını görmek mecburiyetindeyiz.

Allahın yolunu terk eden herkes doğru yolu şaşırıp Ahirette kaybedenlerden olur.

Peki diğer zamanlarda neden Keçi veya Koç,a tapıyorlardı. Çünki Boğa Burcu Devrinden sonra Koç burcu dönemi geliyor. Keçiye verdikleri isim Baal.

Koç burcu döneminden sonra Balık burcunun dönemi başlıyor. Bu yüzden Hiristiyanlar sembol olarak Balık kullanıyorlar. Sıradan insanlar İsa peygamberin balıkçı olduğunu zannedip Balık sembolü kullanıyorlar.
İsa peygamberin gelişi yeni bir dönemin başlangıcına işaret olup bu Koç burcundan çıkış ile Balık Burcuna giriş dönemidir.

İsa peygamberden sonra 2000 sene geçti. Burçların döneminin değişiminde büyük olaylar oluyor dünyada. Bu yüzden bugün olan olaylar bu değişim ile alakalı.Bu Ateşin Rahipleri  bu yeni döneme dünyanın sahipleri ve tanrıları olarak girmek istiyorlar.
#FK

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.