2. Kuran-ı Kerim

Bir konu hakkında yorum yapabilmeniz için, o konu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

Okumadığınız bir kitap hakkında,başkaları ne derse desin, fikir sahibi olamazsınız. Hangi kitap olursa olsun. Okumak mecburiyetindesiniz. Eğer Matematiği öğrenmek istiyorsanız Matematiği kitabından araştırarak, bu konuda kafanızı çalıştırarak ancak Matematiği öğrenebilirsiniz.

Aynısı din içinde geçerlidir. Eğer Hiristiyanlığı öğrenmek istiyorsam, Hiristiyanlık hakkında dünyadaki tüm kitapları okusamda, İncili okumadan gerçek bilgi sahibi olamam. Yahudilik için de aynısı geçerli.

İslama gelince, İslam ülkesinde bir müslüman ailesinin evladı olarak dünyaya gelmek, müslüman olmak için yeterli değil hiçbir zaman.
Ezbere öğretilenler bilmek değildir. Programlanmış olmaktır. Bu da insanı özgür olmaktan uzaklaştırıp, birer özgür iradesi olmayan robota dönüştürür.

Bilmek ve ezberlemek farklı şeyler. İslamı, Kuranı okumadan hiçkimse öğrenemez. Öyle olsaydı bugün islam 74 gruba bölünmezdi. Tek Kitap 74 farklı yorum.

Başkalarının yaptıkları adaletsizliği Kuran ile bağdaştırmasını, Kuranı okumamış kişiler yapar ancak. Yapılan adaletsizlikleri İslam ile bağdaştırıp islamdan ve Kurandan uzaklaşmak olayları anlamadığını gösterir.

Kuranı uyguladığını iddia edenler yaptıkları haksızlıkların temelinin Kurandaki yerini göstermek mecburiyetindeler. Ama yapamazlar. Böyle olmadığını Kuranı okumuş olan Kurandan örnekler vererek yapılanların İslam ile bağdaşmadığını rahatlıkla gösterebilir.

Bu yüzden, bilgilenmek okumaktan geçer. Kendimizi geliştirmek için okuyup bilgilenmek mecburiyetindeyiz.

İslam bugün dünyada en çok konuşulan ve korkulan konudur. Bu yüzden ilk olarak verdiğimiz Kitap tavsiyesi Kuran olacaktır. Zaten ileri yazılarda bazı konulara aydınlık getirebilmek için Kurandan da örnekler vereceğiz.

Arapça bilmeyenler Kuranı kendi dillerinde okumak mecburiyetinde.

2.tavsiye olarak İnternet'den bir Link veriyoruz. Bu sayfada Kuranın tüm Sureleri ayetler halinde ve değişik şahısların veya mercilerin tercümesi ile alfabetik sıralamaya göre sunulmakta.

Link :

www. kuranmeali.net

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.