11. Nasıl Mason Olunur?

Mason mu olmak istiyorsunuz? ??

Gidin bir Mason Locasının kapısını çalın ve mason olmak istediğinizi söyleyin. Hepsi bu.

Genelde her büyük şehirde Loca bulunur.

Sizi davet edeceklerdir. Misafir akşamları olur. Orada sizinle sohbet ederler.  Locanın içine soksalar bile Tapınağın nerede olduğunu bile anlamazsınız. Sizinle sohbet esnasında sizi inceler ve görüşlerinizi öğrenirler.

Türkiye gibi ülkelerde Localara girmek için sıradan bir insan olmak yetmez. Meslek veya mevki sahibi olmanız lazım.

Sizleri 1-2seneye kadar inceleyebilirler.

Bu süreçten sonra siz mason olmaya karar verince masonluğa müracat için vereceğiniz dilekçede hayatınızın tüm detaylarını CW'nizde açıklamanız gerekiyor.

Arkasından 2 mason sizinle buluşup özel sohbet yapar. Neden mason olmak istediğinizi ve masonluktan neler beklediğinizi sorarlar.

Bu görüşmeden sonra Locada siz yokken toplama adını verdikleri bir oylama yapılır.

Burada her masona 1siyah ve 1beyaz top verilir.
Bunlar sizin Locaya alınıp alınmayacağınıza karar vermek içindir. Lehinizde karar veren kişi beyaz top kullanır. Sizi masonluğa layık görmeyen ise siyah top kullanır. Bazı localarda kutudan 1 tane siyah topun çıkması sizin masonluğa alınmamanız için yeterlidir. Bazı localar 2 tane siyah top çıkması halinde bile sizi Masonluğa alabilirler.

Sizi Masonluğa laik gördüklerinde sizi ne zaman locaya kabul edeceklerini bildirirler.

Verilen tarihte sizi gelip evinizden alırlar. O günü siyah takım elbise ve beyaz kravat giymeniz gerekmektedir.

Locaya geldikten sonra önce sizi bir odada tek başına bırakırlar. Orada size sorular sorulur. Bu sorular yazılı olarak sorulur ve siz yazılı cevaplarsınız.

Arkasından sizi alırlar ve bodrum katında, aslında mezarı sembolize eden karanlık bir odaya götürürler. Burada sadece yanan bir mum, bir kurukafa, bir kum saati ve bir kuran bulunur.

Burada beklersiniz. O arada tapınağın içinde size sorulan sorulara verdiğiniz cevaplar okunur. Tapınaktaki hazırlık bitince mezara 2kişi gelir ve sizi rituele hazırlar. Gözleriniz bağlanır, bir ayakkabınız çıkarılır yerine ya terlik verirler ya da ayakkabınızın arka tarafına basmanız istenir.

Gömleğinizi yarı açarsınız, bir kolunuz çıplak kalır. Pantolonunuzun bir tarafını diz kapaklarına kadar kıvırırsınız. Bunun anlamı ne giyiniksiniz ne çıplak.Yani materiallikten ve maddiyattan soyutlamış oluyorsunuz kendinizi.

Şimdi yanınıza gelen 2 kişi sizi tutarak tapınağın kapısına götürür.  Burada sizin gözleriniz kapalı olduğu için elinizden tutarak tapınağın kapısını çaldırtırlar size.

Soru sorarlar kapıyı kim çalıyor diye ve cevaplar gelir. Kapı açılır siz gözünüz kapalı bir şekilde içeri girip rituellerle karşılaşırsınız. Bu rituellerin bir amacı vardır.  Bulunduğunuz karanlıktan sizi aydınlığa çıkarmaktır. En önemli unsur sizin gözlerinizin kapalı olduğu anda sizi sürekli tutup dolaştıran insanlara güvenmeniz.
Tapınak içinde gözleriniz kapalı şekilde dolaştırılırsınız.

Gözleriniz kapalı iken elinize bir bıçak, Kılıç veya bir Pergel verilir ve ucunu kendi elinizle kalbinizin üstüne koymanız istenir. Bunu yaptığınız anda size Locada gördükleriniz ve yaşadıklarınızı dışarıda anlattığınız zaman mason olmayan kişilere bu Bıçağın veya Kılıcın sizin kalbinizi deşeceği söylenir.

Gözleriniz açılır. Gözlerinizi açınca tapınağın içinde olan tüm masonların ellerindeki kılıçların ucu size doğru çevrilmiş olduğunu görürsünüz.

Jachin isimli sütunun dibinde bulunan yontulmamış bir taş ve yanında duran çekici elinize alıp 3kere taşa vurmanız istenir. Bu yontulmamış taş sizin şu anki durumunuzu simgeler ve bu çekiç ile nasıl bir taş tuğla haline geliyorsa, sizde kişiliğinizi geliştirmeniz istenir. 1.Sütun olan Jachin sütunu Çırak sütunudur.

Tekrar kıyafetlerinizi giyersiniz . Yemin ederek ve imza atarak sizde bir kardeş olmuş oluyorsunuz.

Size şimdi Önlüğünüz, Eldivenleriniz ve Bijou'nuz verilir. Onları giyinir ve takarsınız.

Artık bir kardeş olduğunuz için herkes gelir, sizi tebrik edip size sarılır.

Bu ilk girişte siz bir talebesiniz. Sizin göreviniz içinize bakmak yani kendinizi tanımaktır.

Neden mezar??

Çünki mezara girince ölüyorsunuz. Eski hayatınızı geride bırakıp yeni hayatınıza doğuyorsunuz.

Zamanla sıradan insanların görmediği, öğrenmediği ve bilmediği konuları ders günlerinde öğrenmeye başlıyorsunuz.

Kendinizi ve kişiliğinizi geliştiriyorsunuz. Size özgüven geliyor.

Kardeşlik bağı sayesinde sizlere bambaşka kapılar açılabiliyor. O da sizin tutumunuza bağlı.
#FK

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.