154. Deccal - Habil ve Kabil 14

Sebe tüm insanların ruhunu temsil edip, hem Kral hem de Rahip olacak bir Damat beklemekte. İnsanlar bugün esaret içinde. Ya devlet ya da din tarafından esaret edilmiş vaziyetteler. Ne kadar erken bu birleşme olursa insanlık için o kadar da iyi. Yeni bir Kuddüs olacak. Barışın şehri olan.

Süleymanın zamanında bu dini ve dünyevi birleşmenin gerçekleşmemesinin sebebi, iki tarafında haklarından ve güçlerinden vaz geçmek istememelerinden dolayıdır. Bu yüzden insanlığı temsil eden Sebe hala bekar durumdadır.

Sebe Süleymanı ve muhteşem sarayını ziyaret edip hediyeleri verirken, tamamlanmamış olan Büyük Tapınağıda görmek istiyor. Tapınağın muhteşemliğinin ve sükunetinin etkisi altında Sebe işçileri göremeyince burayı inşa eden sanatkarı görmek istiyor.

Jehova tarafından tapınağın yapılması Süleymana verildiği halde, işçiler Süleymanın emri altında olmayıp sadece "Kelime" ve "İşaret"in sahibinin emri altındalar. Bu yüzden hiçbiri Süleymanın emrine uymadı. Bu yüzden Sebe bu binayı yapanın başka birisi olduğu kanaatine vardı. Ve bu "Sanatkarların Kralı" ile tanışmak istedi. Sebenin bu isteği, Süleymanın Sebe karşısında değerinin düştüğü hissini yarattı.

Süleymanın tapınağı insanların güneşsel Evrenidir. Burası gelişen insanoğlunun hayat  okuludur.

Mikrokosmik olarak Süleymanın tapınağı insanın hem ruhunun hem de kişiliğinin geliştiği bedendir.

Tanrı bunun aynısını Makrokosmoda yapıyor.

" GÖKTE NASILSA, YERDE DE AYNIDIR".
#FK

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.